Asparges cremesuppe

  • 1 kg asparges
  • 1 løg
  • 1 kartoffel
  • 2 kviste frisk persille
  • 50 g smør
  • 3 spsk mel
  • 1 dl piskefløde
  • Salt, peber, revet muskatnød
  1. Skræl asparges, skær hovederne af (øverste ca. 5 cm) og kog dem til de netop er møre i letsaltet vand. Skyl dem i koldt vand, idet kogevandet gemmes.
  2. Skær resten af asparges’erne, løg og kartoffel i stykker. Sauter i smørret nogle minutter uden at det bruner, drys melet over, rør rundt, tilsæt 1 liter af kogevandet og persille. Koges en halv time og pureres. Hvis der er trævler i asparges’en, skal den moses gennem en sigte.
  3. Varm cremen op, tilsæt fløden og smag til med salt og krydderier – til sidst kommes aspargeshovederne i.