Chokolade-is er måske for meget sagt om opskriften, for den bliver lavet med kakao. Men folk forventer “chokolade”. Kakao er ikke desto mindre essensen, også til chokolade. Jeg husker hvordan fattige husmødre i gamle dage ikke skulle stå tilbage for nogen og var parate til røde cifre i husholdningsbudgettet for at kunne komme 2 plader “ægte” chokolade i mælken til børnefødselsdag; det var “finere”, men smagte ikke af ret meget, det gør kakao derimod. De kunne have sparet sig.
Opskriften giver ca. 1,8 liter is i alt
Kakao-creme
75 g kakao
50 g sukker
125 g sødmælk
Kakao, sukker og mælk røres sammen til en glat creme, der stilles koldt. – Kakao’ens kvalitet er afgørende for resultatet, og jeg vil undtagelsesvis reklamere for et bestemt mærke (jeg får desværre intet for det), nemlig Coops helt almindelige kakao i en pakning der udvendig er lige så kedelig som kakaoen indeni er god.
Iscreme
Se opskrift: Iscreme
Når alle dele til iscremen er færdige blandes kakao-cremen i. Fryses straks ned.
De 3 tiloversblevne æggehvider kan evt. piskes til skum med 3 spsk sukker og serveres til isen.