Nougat-is

100 g sukker
200 g mælk
6 æggeblommer
2 tsk majsstivelse
3 æggehvider
25 g sukker
5 dl piskefløde
200 g hakket nougat (se opskrift: Nougat)

Sukker, mælk, æggeblommer og majsstivelse piskes godt sammen. Varm op på mellem blus under fortsat piskning til massen bliver cremet. Løft evt. med mellemrum gryden fri af blusset hvis det begynder at tykne i bunden før hele massen er blevet jævnet.
Fjern gryden helt, men fortsæt med et piske et halvt minut endnu. Sæt en til afkøling, evt. i en balje meget koldt vand, og rør en gang i mellem. Stil den derefter i køleskabet til den er helt kold.
– Denne creme laves traditionelt uden majsstivelse, og en øvet kok kan nok lave cremen uden at den skiller. Men man skal passe meget på, for æggeblommerne jævner først tilstrækkeligt omkring 80-82°, og cremen kommer til at skille når varmen overstiger ca. 85-87°. Den lille smule stivelse gør at man ikke behøver at være nervøs, for cremen kan tåle at nå det punkt, hvor den begynder at boble, uden at den skiller – forudsat man ikke varmer for hurtigt op og pisker hele tiden. Cremen bliver selvfølgelig en lille smule tykkere, men smagen påvirkes ikke.
Pisk fløden så stiv som muligt uden at den gryner.
Pisk æggehviderne med sukkeret (de 25 g) til det er meget stift.
Rør æggemassen med flødeskum og til sidst de piskede æggehvider. Blandes godt.
Vend nougat’en i.
Kom det i bokse og frys ned.
Tages ud af fryseren 15-30 min. alt efter hvilke beholdere der er anvendt (størrelse, materiale) og sættes i køleskab for at øge temperaturen lidt og dermed gøre isen blødere inden servering.