Af denne portion kan man tilberede en lagkage til ca. 6 personer.
3 æg
1 spsk vand
1 knsp salt
Evt. 1 tsk vanillesukker
Evt. revet skal af en halv citron
110 g sukker
85 g hvidt hvedemel
1 tsk bagepulver
Chokoladebunde: Pisk 3 spsk kakao sammen med æggene; tilsæt lidt ekstra vand for at sukkeret lettere opløses under piskningen.
Inden dejen tilberedes tændes ovnen og termostaten stilles på 190°. Lagkageforme, springform eller bageplade smøres med smør og drysses med durummel.
Pisk æggene heftigt og i flere minutter med vand, vanillesukker, salt og sukker til det bliver en fin mousse (lettest med elpisker).
Sigt mel og bagepulver ned i skålen og tilsæt evt. reven citronskal. Pisk eller rør roligt kun så kort tid at melet er optaget jævnt i massen, eller vend det i med en gummiskraber.
Bred dejen ud i formen(e) eller på pladen i et jævnt lag. Bages på rillen lige under midten i den opvarmede ovn. Bruges lagkageforme, sættes de på bageristen.
Luk ikke op for ovnlågen inden lagkagebunden er lysgylden. Begynder den at blive brun, skrues ned for varmen. Bagetiden er godt 10 min. afhængig af det materiale, formen er lavet af, og hvor tyk (høj) dejen er. Bages hele portionen i én tærte- eller springform, kan det tage 20 minutter eller mere. Test altid om dejen er gennembagt bagt med en strikkepind.
Lad lagkagebunden køle noget af før den løsnes fra formen. Bages hele portionen som én tyk bund i springform, kan den skæres horisontalt til 3 bunde med en lang skarp kniv (se foto). Hvis lagkagebunden er bagt i ét stykke på en alm. bageplade, skæres den i de stykker, der passer til serveringsfadet. Til roulade skal den lige efter bagningen rulles hel sammen og tildækkes til den skal bruges (rulles ud, fyldes og rulles sammen igen).