Får det bedste frem i friske bønner, nem og hurtig at lave.
Ca. 350 g grønne og/eller gule bønner (voksbønner)
50 g løg
1 lille fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 tsk sennep
65 g piskefløde
Kog bønnerne i 5 dl vand tilsat 7 g salt, uden låg hele vejen – til de er møre, mellem 8 og 12 minutter afh. af størrelse og modenhed. Hvis du bruger frosne bønner, kog dem efter anvisning på posen.- Frosne bønner er OK, man må bare acceptere at de er mere slappe end friske.
Hæld vandet fra og skær bønnerne i mindre stykker.
Hak løg, hvidløget mases med knivbladet og hakkes fint.
Bland det hele sammen i en skål. Det er ikke nødvendigt at tilsætte salt til dressingen hvis bønnerne er kogt med den mængde salt, der er angivet ovenfor.
Lidt sennep passer godt her, men bortset fra det klarer salaten sig fint uden krydderier og krydderurter.
Vigtigere: Servér salaten mens den stadig er lun.
Den kan f.eks. bruges som forret med ristet brød med tomat og hvidløg, den passer godt til mange middagsretter, f.eks. linse- og grøntsagsfrikadeller, pizza og pasta m.m.