Hvidløgscreme (varm)

Super lækker let og cremet sovs uden meljævning. Til f.eks. kogte grøntsager som kål, spinat, kartofler og rodfrugter, og til pasta. Enhver der først har smagt denne sovs, vender helt sikkert tilbage. Og bemærk, der er ingen fond i. Hvis der var, ville det ødelægge retten.

100 g hvidløg, netto (pillet), svarer ca. til 2 hele hvidløg / 20-25 fed
100 g selleri, netto (skrællet rod)
2,5 dl piskefløde, evt. halvfed
4 g salt

Pil hvidløgene, skræl sellerien og skær i mindre stykker.
Kog begge dele 10 min. i vand så det lige dækker, uden salt.
Hæld vandet fra og lad grøntsagerne tørre i varmen fra gryden.
Tilsæt piskefløden og brug en stavblender til at purere grøntsagerne. Eller kør det i en blender, eller mos det gennem en sigte.
Pisk salt i og kog sovsen op.
Klar til brug, men kan også servers lun.

Om det egentlig er en forbedring af denne enkle sovs kan diskuteres, men afhængig af anvendelse kan den beriges ved at piske 1-2 æggeblommer i den varme sovs. Den er efter min mening tyk nok, men til nogle formål gør det ikke noget at en æggeblomme jævner den lidt mere.