Spicy tomatsovs

Velegnet til hvide bønner, linser, majspandekager, pasta og polenta – og meget mere. Lav gerne en dobbelt portion og stil den i køleskabet til en anden gang.

• 700 g tomater, eller ca. 7 dl konserveret tomatpuré – helst i glas (ikke dåse)
• 30 g olivenolie
• 1 mellemstort løg
• ½ grøn peberfrugt
• 5 fed hvidløg
• 1 lille buket (glatbladet) persille
• 1-2 chilli-peberfrugter, evt. tørret stødt chilli efter smag
• ½ tsk stødt spidskommen
• ½ tsk stødt koriander
• 1 tsk paprika
• 2-3 spsk koncentreret tomatpuré – helst i glas, men OK fra dåse
• Ca. 1/2 tsk sukker
• Salt og peber

1. Hvis tomaterne har sejt skind, kan man skolde dem 2 sekunder og pille skindet af først. Skær dem i småstykker og stil det til side.
2. Løg, peberfrugt, hvidløg og friske krydderudter gøres i stand, hakkes og simrer et par minutter i olivenolien.
3. Tomater og krydderier tilsættes og saucen koges sagte uden låg 15-20 minutter. Kom vand i hvis sovsen bliver reduceret for meget.
4. Smag nu hvordan den er blevet og tilsæt koncentreret tomatpuré, sukker, salt og peber til den er helt rigtig. Hvis sovsen mangler friskhed, tilsæt lidt citron- eller limesaft.
5. Kan serveres som den er eller efter en smule afkøling evt. pureres i hurtighakker eller blender og derefter genopvarmes i gryden.